Audi viste tiltag til netto CO2-neutralitet på GREENTECH FESTIVAL

Audi er stiftende partner i GREENTECH FESTIVAL, og her viste virksomheden, hvordan den stræber efter at opnå sin vision om netto CO2-neutralitet inden 2050. Virksomheden iværksætter tiltag langs hele værdikæden i forfølgelsen af dette mål, og strategiske partnerskaber med Climeworks og Audi Environmental Foundation understreger Audi's bestræbelser på at hjælpe med at nå Paris klimamålene. Desuden havde Audi Q4 Sportback e-tron concept show debut på festivalen.

Nico Rosbergs GREENTECH FESTIVAL blev for anden gang afholdt i Berlin, men blev for første gang gennemført som en hybrid begivenhed for at overholde de gældende regler for at undgå COVID-19 smitte. Konferencen, der blev afholdt i september, præsenterede initiativer og projekter for mere bæredygtighed og klimabeskyttelse. Som en stiftende partner præsenterede Audi Lifetime Achievement Award, som ærer disruptive ideer og innovationer til bekæmpelse af klimaændringer. Audi viste følgende emner på festivallen:

Dekarbonisering af forsyningskæden: Audi’s CO2-program
Den systematiske elektrificering af Audi’s modeller betyder, at en stor del af CO2-udledningen i fremtiden vil ske i forsyningskæden, og især produktionen af højspændingsbatterier er meget energikrævende. Audi lancerede derfor deres CO2-program i 2018 og gennemfører regelmæssige workshops med leverandører for at identificere og udnytte besparelsespotentialet. Brugen af grøn energi, innovative genanvendelseskoncepter og brugen af sekundært materiale rummer alle et stort potentiale. For eksempel administrerer Audi aluminium i et lukket kredsløb, der viser, hvordan brugen af dyrebare primære råmaterialer kan undgås ved intelligent genanvendelse. Audi præsenterede disse og andre innovative tilgange til materialer sammen med deres ”Mission:Zero” miljøprogram.

Miljøbeskyttelse inden for produktion: Mission:Zero fra Audi
Audi samler alle aktiviteter og tiltag til at reducere det økologiske aftryk på sine produktionsanlæg over hele verden inden for produktion og logistik i Mission:Zero miljøprogrammet. Her er der fokus på dekarbonisering, vandforbrug, ressourceeffektivitet og biodiversitet, som er Audis vigtigste udfordringer. Et centralt mål er, at Audi skal opnå netto CO2-neutral drift på alle sine fabrikker inden 2025. Audi Bruxelles, hvor modellerne i Audi e-tron produktlinjen ruller af samlebåndet, nåede allerede dette mål i 2018. Audi Ungarn følger efter i år.

Stærk partner til ren luft: Samarbejde med Climeworks
Det schweiziske selskab Climeworks er ved at opbygge verdens største direkte luftopsamlings- og -lagerfacilitet i Island, hvor atmosfærisk CO2 skal omdannes til sten. Audi samarbejder med det Zürich-baserede miljø-startup og fremmer med projektet en fremtidig teknologi. Anlægget vil filtrere 4.000 tons kuldioxid fra luften og mineralisere det under jorden. Climeworks fjerner 1.000 tons heraf fra atmosfæren på vegne af Audi. De to partnere præsenterede detaljerede oplysninger om teknologien på deres stand.

Greenovation: Audi Environmental Foundation sponsorprojekter
Nonprofit startuppen Nunam køber kasserede laptop batterier fra skrothandlere i den indiske stat Karnataka og bruger deres batterier til stationære energilagringssystemer. Disse second life power banks kan levere elektricitet til enheder, der forbruger små mængder strøm såsom smartphones, ventilatorer eller lamper. Erfaringerne viser, at gamle batterier til bærbare computere har en gennemsnitlig resterende kapacitet på ca. to tredjedele. Medstifter Prodip Chatterjee og Audi Environmental Foundation forklarede deres fremtidige planer og viste forskellige prototyper på deres stand.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi præsenterede desuden den anden model i Q4 e-tron produktlinjen – Q4 Sportback e-tron concept – der er en elektrisk SUV i det kompakte segment, og som Audi sætter i produktion næste år. Coupe-varianten har ikke bare et dynamisk og elegant design, men også forskellige effektivitetsteknologier til at optimere rækkevidden, fra Sportback-silhuettens lave luftmodstand til sofistikeret rekuperation. Den komplekse termostyring af drivlinjen og batteriet, som omfatter en CO2varmepumpe, reducerer elforbruget i daglig brug. Typisk for en Audi SUV, er konceptbilen udstyret med quattro firehjulstræk. Konceptbilen kan også prale af en betydelig rækkevidde på mere end 450 kilometer (i henhold til WLTP-standarden), mens varianter med baghjulstræk forventes at nå over 500 kilometer.

Læs mere om Audi’s vision om netto CO2-neutralitet inden 2050


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk